هر از گاهی، یادآوری می‌شود که سیاره ما واقعا از بسیاری جهات شگفت‌انگیز و غیرعادی است. البته این یادآوری‌ها حتی لازم نیست از راه‌های خیلی دور بیایند، بلکه می‌توانند به اندازه همسایه‌مان نزدیک هم باشند.

مریخ

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از ساینس آلرت، مانند زمین، مریخ لحظاتی را تجربه می‌کند که قمرهایش بر سطح آن سایه می‌اندازند. اما «کسوف» در مریخ که توسط مریخ‌نوردهای کنجکاوی و حالا استقامت ثبت شده، بسیار متفاوت از زمین است.

قمرهای مریخ فوبوس و دیموس به ترتیب هر ۷.۶۵ و ۳۰.۳۵ ساعت به دور مریخ می‌چرخند که در مقایسه با مدار ۲۷ روزه ماه زمین، یک پلک‌زدن است! آنها همچنین بسیار کوچک‌تر از ماه و به طور قابل توجهی توده‌ای‌تر هستند.

از نظر فنی، این رویدادها آنطور که ما آنها را تجربه می‌کنیم، کسوف نیستند، بلکه گذرهایی هستند که هرگز نور خورشید را به طور کامل مسدود نمی‌کنند.

در ویدئوی زیر جریان کسوف مریخی را ملاحظه فرمایید.

کد خبر 701947

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    3 1
    سبحان الله
  • متفاوت IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
    0 1
    ما هم چسبیده ایم به یکی از این سنگهای سرگردان درفضا به اسم زمین.سیارات همه تکه سنگهایی هستند بزرگ که توانسته اند پس ازانفجار بزرگ باحرکت چرخشی و ایجاد جاذبه و گرانش نسبت به هم در تعادل مداری باهمدیگر قراربگیرند.اما قمرها تکه سنگهای کوچکتر از سیاره هستند که تاحدودی جذب مدار یک سیاره شده اند و شهاب سنگها هم خورده سنگهای ریزی هستند که بصورت پراکنده که درگرانش هرکدام از سنگهای بزرگ به دام بیافتند جذب همان میشوند.ما شهاب سنگ مریخی یا تکه ای ازماه یا سیارات بزرگتر نداریم چون انها جاذبه دارند و جذب کننده ونمیتوانند از خود حالت پراکنش داشته باشند.ایا اگر شهاب سنگی را درمریخ پیداکنیم میتوانیم مدعی شویم که این تکه ای از سنگ یا شهاب زمینی است؟قابل توجه دانشمندان و انهایی که درمورد شهاب سنگها میگویند شهاب سنگ مریخی یا تکه ای از ماه وغیره.